Wereldbeelden – Interculturele Communicatie

In een simulatiespel leren studenten welke dilemma’s verschillen in levensbeschouwing en wereldbeeld met zich meebrengen. Wereldbeelden duurt 120 of 180 minuten en is geschikt voor groepen van 15-30 personen. Deze workshop is met name geschikt voor HBO/WO of voor groepen met voorkennis.

Hoe heeft ons wereldbeeld invloed op internationale samenwerking? En wat gebeurt er als ideeën hierover botsen? Een nuttige workshop voor iedereen die geïnteresseerd is in werken in een internationale context!

Kruip in de huid van een Nederlandse ontwikkelingsorganisatie en haar partnerorganisaties in bijvoorbeeld India en Ecuador. De setting is een vergadering in Nederland waar strubbelingen in de samenwerkingsrelaties op de agenda staan. Je maakt kennis met dilemma’s die voortkomen uit onderlinge verschillen in levensovertuiging en wereldbeeld. Ook cultuurverschillen, machtsverhoudingen en persoonlijke gevoeligheden spelen een rol. Zo krijg je de kans om situaties te ervaren die realistisch de praktijk van internationale samenwerking nabootsen.

Goede manier om te ervaren hoe verschillende wereldbeelden samenwerking beïnvloeden. (Hogeschool Windesheim Zwolle)

Neem contact op voor meer informatie over de workshop “World Views”.