The Green Challenge

Het klimaat raakt ons allemaal. Gelukkig zijn er veel manieren om bij te dragen aan een gezonde en groene toekomst. Maar wat eigenlijk? Hoe kan jij, ook nu al, een handje helpen? Ontdek de mogelijkheden en ‘upcycle’ afval tot een product met meerwaarde!

Informatie

  • Thema’s: klimaatverandering, afval, recyclen en upcyclen
  • 20-30 personen
  • 75-90 min
  • Geschikt voor alle niveaus en opleidingen
  • In de klas

In de economie van morgen is geld verdienen alleen niet meer genoeg. We willen de aarde netjes en schoon houden. Voor onszelf én de volgende generatie. Wat kunnen we nu doen? We duiken de wereld in van recycling, downcycling en upcycling.

The Green Challenge inspireert leerlingen om zelf kleine stapjes te ondernemen. Iedereen kan iets voor het milieu doen. We discussiëren wat er volgens hen werkt. En wat doen ze zelf al? Daarna dagen we ze uit om hun creativiteit de vrije loop te laten. Kunnen ze met afval op school en oude spullen iets nieuws en leuks maken?

Het was leuk om zelf iets te maken, want daar leer ik het meest van (Sport en Beweging, 17, Alfa-college)

Neem contact op voor meer informatie over de workshop “The Green Challenge”.

Een schoon klimaat is één van de 17 duurzame doelstellingen die 193 landen samen willen bereiken tegen 2030. Benieuwd wat de 16 andere doelen zijn? Wij zetten ze op een rijtje tijdens de Duurzaam-Doe-Je-Zelf-Quiz. Lees verder