In the Sweatshop

We dragen allemaal kleren van H&M, Zara en andere merken, maar waar komen die kledingstukken nu vaak écht vandaag? Begin bij het begin en ervaar hoe het is om te werken in een Aziatische kledingfabriek. Is het gemakkelijk geld verdienen met simpel werk? Of zijn er ook minder leuke kanten aan de mode-industrie?

Informatie

  • Thema’s: fast fashion, duurzame mode, armoede in de modesector, eerlijke handel
  • 15-30 personen
  • 75-90 min
  • Geschikt voor VO HAVO/VWO, MBO niveau 1,2,3,4
  • In de klas

Fast Fashion klinkt hartstikke hip. Maar is dat zo? Heel veel produceren aan een lage prijs is niet voor iedereen een plezier. ‘In de Sweatshop’ analyseert de huidige mode-industrie. Wat betekent fast fashion nu concreet voor de arbeiders? En welke impact heeft dat op het milieu? Om een antwoord te vinden op die vragen, gaan we terug naar het begin van alles. We achterhalen waar onze kleding vandaan komt en welke gevolgen dat met zich meedraagt.

De leerlingen wanen zich in een fictieve kledingfabriek en moeten vragen oplossen terwijl ze hard moeten werken om geld te verdienen. In deze workshop zijn ze een medewerker en zal eentonig werk afgewisseld worden met een quiz en verschillende opdrachten. Blijf goed bij de les, want juiste antwoorden en hard werken worden verloond!

Neem contact op voor meer informatie over de workshop “In the Sweatshop”.

Wat als je zelf een modemerk zou moeten lanceren, kies je dan voor een bewust en duurzaam merk? Denk met ons mee in de workshop “Game of Fashion”. Lees verder