Gender Blender – Identiteit

Wat betekent het om man of vrouw te zijn in onze samenleving? In de Gender Blender gaan studenten in gesprek over gender en stereotypes. De workshop duurt 90 minuten en is geschikt voor groepen van 15-30 personen.

Iedereen wordt geboren als jongen of als meisje. Vanaf dat moment worden ze opgevoed met bepaalde rollen. Meisjes krijgen het idee dat ze met poppen horen te spelen en jongens dat ze brandweerman willen worden. We worden dus al snel in het hokje ‘meisje’ of ‘jongen’ geplaatst. Maar hoe ontstaan deze hokjes? Wat betekent het eigenlijk om je te gedragen als een jongen of als een meisje? En wat gebeurt er als iemand niet in zijn of haar hokje past?

‘In de Gender Blender’ gaat over het gedrag van mannen, vrouwen en iedereen daartussenin. We bekijken wat gender is en hoe traditionele gender-rollenpatronen ontstaan. In filmpjes en oefeningen zien we dat deze genderrollen vanaf onze geboorte overal om ons heen zijn: in sport, in de media, op de werkvloer en zelfs in de familie. Na deze workshop weet je meer over gender en het effect ervan op onze identiteit.

Neem contact op voor meer informatie over de workshop “Gender Blender”.