Game of Fashion

In nog geen 100 jaar is kleding getransformeerd van luxeproduct naar wegwerpartikel. Hoe is dat zo gekomen? Wat betekent dat voor mens en milieu? In deze workshop krijgen studenten meer inzicht in de mode-industrie en worden ze uitgedaagd om hun eigen mode-item en merk te lanceren.

Informatie

  • Thema’s: sociaal ondernemerschap, duurzame mode, fast fashion, eerlijke handel
  • 15-30 personen
  • 120-180 min
  • Geschikt voor alle niveaus en opleidingen
  • In de klas

Wist je dat de productie van kleding de laatste 20 jaar met 400% is toegenomen? En dat we per persoon zo’n 14 kilo textiel per jaar weggooien? We willen er allemaal leuk uitzien en mee zijn met de laatste trends. Alles moet sneller, goedkoper en nieuw zijn. Maar was dat altijd zo? En welk effect heeft deze ontwikkeling op mens en milieu? De leerlingen ervaren hoe de mode-industrie is veranderd van kwaliteit naar wegwerpmode. Wat vinden ze ervan en wat kunnen en willen ze zelf doen?

Op een speelse manier leren de leerlingen wat duurzame mode betekent. Daarna gaan ze zelf aan de slag. In groepjes lanceren ze zelf een mode-item en merk. Gaan ze voor een bewust merk?   

De workshopbegeleidster betrok ons heel erg goed door vragen te stellen en ze was enthousiast (Interieur, 22, Alfa-College)

Neem contact op voor meer informatie over de workshop “Game of Fashion”.

Wil je weten waar onze kleding nu echt vandaan komt? Dan is “In de Sweatshop” een mooi alternatief. Lees verder