Fatima Morgana – Identiteit

In deze workshop worden vooroordelen van leerlingen onder de loep genomen. Zijn gaan kijken hoe deze vooroordelen ontstaan, specifiek als het gaat om Moslims. Fatima Morgana duurt 90 of 180 minuten (lange variant incl. bezoek aan moskee) en is geschikt voor groepen van 15-30 personen.

Het doel van deze workshop is om jongeren bewust te maken van de eventuele stereotypes en vooroordelen die ze hebben. De workshop gaat specifiek in op de stereotypes die bestaan over Moslims, en als het logistiek kan is een bezoek aan een Moskee ook onderdeel van het programma. Door verschillende interactieve werkvormen leren de leerlingen na te denken over waarom stereotypes en vooroordelen bestaan en of ze waar zijn. Daarnaast wordt er in deze workshop ook aandacht geschonken aan de invloed van de media op het ontstaan van stereotypes.

Aansluitend brengen we een bezoek aan de Moskee. Leerlingen gaan op eigen gelegenheid naar het gebedshuis en leren hier van vrijwilligers meer over de cultuur van de Islam. Dit bezoek moet geruime tijd van tevoren gereserveerd worden.

Neem contact op voor meer informatie over de workshop “Fatima Morgana”.